Сівозміна, живлення рослин, генетика: основа стабільності в умовах посухи

Понад 20 років працює в Бердичівському районі на Житомирщині ПП «Климчук». Зберігаючи весь цей час стабільність у зембанку, господарство водночас постійно експериментує з новинками, які з’являються на ринку, технологіями і сільгосптехнікою. Тут вважають, що саме це дає їм можливість завжди бути у плюсі й краще реагувати на ті зміни, що відбуваються у природі та аграрній галузі. Ми побували на підприємстві й дізналися подробиці про їхній досвід.

Бердичівський район — це така собі межа між Поліссям і Поділлям. Ґрунти тут наявні різні, але ПП «Климчук» пощастило — на площах, які обробляє господарство, переважно — чорноземи. Наразі його земельний банк налічує 1700 га. І, за словами директора Миколи Климчука, цей обсяг «тримається» майже із самого початку.

«Маємо сталу площу 1700 га вже протягом майже 20 років. Перед собою не ставили мету збільшення земельного банку, у нас оптимальна відповідність техніки землі, відповідність землі техніці і трудовим ресурсам, так що ми знайшли золоту середину й не відступаємо від неї», — каже керівник.

Поділитись:
Зачекайте!
Підписуйтесь на наш Facebook

Та отримуйте 5% знижки на покупку любих наших товарів!