Потепління та посухи: як адаптувати технології вирощування культур

Зміни клімату в бік потепління та зменшення кількості опадів останні кілька років стають все помітнішими, вони суттєво впливають на ведення та результативність рослинництва у всьому світі. При цьому багато фахівців-метеорологів зазначають, що саме в Україні клімат змінюється найбільш стрімко через географічне розташування країни. Щоб залишатися продуктивними, вітчизняним аграріям потрібно адаптуватися до змін, які відбуваються, та шукати нові підходи до технологій вирощування.

Саме про це йшлося на регіональних конференціях AgroTrendForum, що пройшли 16-26 лютого. У рамках заходів обговорили основні виклики зміни клімату 2021 та нові тренди аграрного ринку. Представники різних напрямків — ЗЗР, насіння та обробіток ґрунту — розповіли, як аграріям різних регіонів адаптувати технології вирощування до нових реалій.

«Зараз в Україні спостерігається декілька особливостей: аномально високі денні температури, стрімкі перепади температур протягом доби, відсутність класичної зими і її непередбачуваність, тривалий період посухи і потужні короткочасні зливи, тощо. Кліматичні зміни, які ми спостерігаємо, є глобальними і довготривалими. Степ наступає на Лісостеп, Лісостеп наступає на Полісся, південні і східні регіони поступово перетворюються на пустелю. Доведеться вносити суттєві зміни у технологію вирощування культур», — зауважив Олександр Акулов, вчений-міколог, кандидат біологічних наук.

Поділитись:
Зачекайте!
Підписуйтесь на наш Facebook

Та отримуйте 5% знижки на покупку любих наших товарів!