Досвід впровадження strip-till в Україні: переваги та нюанси

Батьківщина технології strip-till — це Північна Америка. У США найчастіше цю технологію використовують фермери з кукурудзяного поясу та півдня країни. Основні культури, що вирощуються по strip-till — кукурудза, ріпак, соняшник, та на півдні США вирощують за цією технологією бавовну.

Як проходить адаптація strip-till в Україні? Які нюанси та особливості запровадження цієї технології вітчизняними аграріями? Про це Дмитро Сакунов, керівник відділу збуту компанії ТОВ «УАПК», розповів на Агрономічному форумі BRIDGES 2021, який організовував Аграрний Дорадчий Центр БРІДЖЕС.

Метою другого Агрономічного Форуму BRIDGES 2021 було поширення та поглиблення знань про передові технології серед агрономів, представників агрокомпаній, фермерів та інших учасників аграрного ринку, а також впровадження американського досвіду в сучасних українських реаліях. Захід відбувся 26 лютого у м. Київ.

Сьогодні технологія strip-till, крім США, застосовується в деяких регіонах Канади, а також в Німеччині та інших країнах Європи. Україна не стала винятком і вітчизняні аграрії успішно працюють по технології смугової обробки грунту.

Поділитись:
Зачекайте!
Підписуйтесь на наш Facebook

Та отримуйте 5% знижки на покупку любих наших товарів!